Bezbolan oporavak od ozljeda

Ublažavanje boli kod blagih sportskih i drugih ozljeda omogućuje potrebnu rehabilitaciju i oporavak te može spriječiti prelazak boli u kronično stanje.

Ozljede i upale mišića često se javljaju uslijed bavljenja sportom, rekreativnog ili profesionalnog. Nadalje, uganuća, istegnuća, bolni udarci i upale mišića nisu rijetkost ni kada su u pitanju svakodnevne aktivnosti. Oštećenja tkiva kao što su rane i ogrebotine uvijek su praćena akutnom boli koja traje još određeno vrijeme nakon ozljeđivanja, a duljina trajanja boli ovisi o vrsti i veličini ozljede. Blage sportske ozljede kod kojih nema krvarenja ili većih oteknuća također mogu biti prilično bolne te nas prisiliti na mirovanje. Paracetamol učinkovito ublažava bolove nakon ozljeda, olakšavajući tako proces zacjeljivanja i oporavka. Uzme li se lijek na vrijeme i u dostatnoj količini, prema preporučenom režimu dozianja, može se spriječiti prelazak boli u kronični oblik tj. u bol koja traje dulje vrijeme nakon zacjeljenja ozljede.

NAPOMENA: Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.