Doziranje i priprema lijeka LEKADOL® Plus C

Odrasli i djeca starija od 12 godina:

4 do 6 puta na dan uspite sadržaj jedne vrećice u čašu, prelijte s približno 2 dl tople (ali ne kipuće) vode, dobro promiješajte i popijte napitak dok je još topao.

Između pojedinih doza mora proći najmanje 4 do 6 sati.

Maksimalno je dozvoljeno popiti 6 napitaka (vrećica granula LEKADOL® plus C) na dan. Topli napitak pripremite neposredno prije uporabe. Preporučuje se popiti napitak 1 sat prije jela kako bi lijek počeo djelovati što brže.

Ako uzimate LEKADOL® plus C za snižavanje povišene tjelesne temperature, nemojte ga koristiti duže od 3 dana bez preporuke liječnika. Ako se povišena tjelesna temperatura ne snizi unutar tog vremena posavjetujte se s liječnikom koji će vam odrediti nastavak liječenja. LEKADOL® plus C nemojte uzimati za ublažavanje bolova dulje od 5 dana bez savjetovanja s liječnikom.

Neželjeni učinci uslijed uzimanja LEKADOL® plus C granula su rijetki. U slučaju pojave neželjenih učinaka, odmah prekinite uzimati lijek i javite se svom liječniku ili hitnoj službi u najbližoj bolnici.

NAPOMENA: Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.